top of page
Sharana Online Engelentarot Ego


Een vals gevoel van beklemming.
Overdreven gefocust zijn op materiële dingen.
Negatieve of op angst gebaseerde gedachten.


Ego


Aartsengel Jofiël

De engelen laten je weten dat je gevoel dat je vastzit niet reëel is. Deze kaart geeft aan, dat veel van je gevoelens gebaseerd zijn op bezorgdheid of angst, en dat ze niets te maken hebben met de realiteit. Leg je bezorgdheid en je angst dus in de handen van God en van de engelen, en vraag hun hulp om de situatie vanuit een positiever perspectief te kunnen zien. Ook geeft deze kaart aan dat je op de materiële dingen van het leven gefocust bent. De hemel weet dat je lichamelijke behoeftes hebt, net als iedereen.
Maar je aandacht en je gerichtheid op steeds meer willen hebben, is uit balans. Ga weer eens na waarom je al die dingen eigenlijk wilt hebben. Misschien probeer je daarmee een emotionele leegte te vullen, maar materiële zaken kunnen dat nooit. Waar je in werkelijkheid naar verlangt is innerlijke vrede, door het volgen van je spirituele pad.


 

Aanvullende betekenis van 'Ego'


Weigeren om de waarheid onder ogen te zien, en persoonlijk verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie. Verslaving. Verleidingen. Afhankelijkheid. Exorbitante schulden.

Jofiël is de aartsengel die ons helpt positieve gevoelens te hebben en positief te denken. Roep Jofiël aan als je behoefte hebt aan een forse prikkel over hoe je je voelt over jezelf, je leven, de wereld.

bottom of page