top of page

Kangen Water

Gratis Enagic Kangen Water Sharana Zuid Limburg

Kangen is Japans voor "terug naar de oorsprong".

Het menselijk lichaam bestaat tot wel 75% uit water.
Het dagelijks drinken van voldoende water van goede kwaliteit is voor een optimale gezondheid dan ook van cruciaal belang. 
De vervuiling van ons kraanwater is de laatste tijd weer steeds meer in opspraak en de helft van het in de supermarkt verkochte flessenwater is gezuiverd leidingwater.

Bovendien bevat het plastic in waterflessen vaak BPA en ftalaten, waarvan is bewezen dat ze schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Een Kangen water machine filtert chloor en andere onzuiverheden uit het kraanwater door middel van een 3-laagse actieve koolfilter, maar dat is slechts een klein deel van wat het apparaat doet...

De Hunza's (een volk dat leeft in het Himalayagebergte) staan bekend om hun hoge levensverwachting van 100 jaar en meer zonder ziek te worden (ze hebben bijv. geen kanker, degeneratieve ziekten, botontkalking en cariës).
Nobelprijs winnaar Dr. H. Coanda en Dr. P. Flanagan onderzochten de oorzaak hiervan en kwamen tot de conclusie dat het gletsjerwater dat zij drinken hiervoor in belangrijke mate verantwoordelijk is.
Het water, dat rechtstreeks van de gletsjer komt, is geïoniseerd en daarmee alkalisch en micro geclusterd en het bevat een hoge dosis antioxidanten. Dit ioniseren is dus een natuurlijk proces dat bijv. ook voorkomt als de bliksem inslaat in een meer. Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd dit proces na te bootsen en daarmee d.m.v. ionisatie water te produceren met dezelfde eigenschappen als dit gletsjerwater. Dit water heet Kangen Water en het beschikt over een aantal unieke eigenschappen waar geen enkel ander water over beschikt:

 

Hoge pH-waarde

De zuurgraad van alle vloeistoffen wordt uitgedrukt in pH. De schaal loopt hierbij van 1 tot en met 14, waarbij pH 7 neutraal is. Alles boven de pH 7 is alkalisch of basisch, alles onder de 7 is zuur.

De pH-waarde van het bloed bij een gezond persoon varieert tussen de 7,35 en 7,45. Valt de pH-waarde hier langdurig ver onder, dan komt men in het gebied van verzuring dat resulteert in onomkeerbare beschadiging van de cellen en dus gezondheidsproblemen. Hierbij valt te denken aan darmklachten, klachten aan hart- en bloedvaten, (chronische) vermoeidheid, nierstenen, jicht, stemmingsstoornissen, kanker, diabetes en artritis.

Kangen water heeft een pH waarde van 8,5 tot 9,5. Dit is een stuk minder zuur dan de gebruikelijke pH-waarde van kraanwater, deze is nl. 7. Het unieke aan Kangen Water is dat het vol zit met alkalische mineralen om verzuring tegen te gaan en de pH-graad in het lichaam te herstellen.

 

Antioxidant

Oxidatie wil zeggen: Een reactie met zuurstof. Hierbij ontstaan vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn met recht radicalen ofwel terroristen van het lichaam: ze ondermijnen de biochemie van het menselijk lichaam. Vrije radicalen worden normaal geproduceerd tijdens de stofwisseling en brengen schade en veroudering aan in het menselijk lichaam. Dit resulteert in ziekte, zoals bijv. kanker, hart- en vaatziekte en diabetes.

Stress is ook een voorbeeld van een oxidatie verhogende factor.

Deze vrije radicalen kunnen door antioxidanten onschadelijk gemaakt worden.

 

De ORP waarde: Hoe lager de waarde hoe hoger de potentiële antioxidante werking.

Het Oxidatie Reductie Potentiaal (ORP), ook wel REDOX-potentiaal  genoemd, van een vloeistof laat zien hoeveel elektronen de vloeistof potentieel terug kan geven aan waar het mee in contact komt. De term ORP is verwarrend doordat de term “reductie” scheikundig gebruikt wordt wanneer er elektronen bij komen. Wanneer de ORP-waarde van een vloeistof hoog is betekend dit dus dat de vloeistof makkelijk elektronen steelt en dus oxiderend werkt. Wanneer de ORP-waarde laag is geeft de vloeistof makkelijker elektronen af en is daardoor antioxidant.

-ORP = ANTIOXIDANT = GEZOND
 

Hoe antioxidant is drinkwater?

Met een ORP meter kun je je drinkwater of andere dranken meten om te weten hoe oxiderend (+ORP) of antioxiderend (-ORP) ze zijn. Een Kangen water apparaat ioniseert het water waardoor deze een lagere ORP-waarde krijgt en dus antioxiderend wordt.

Frisdrank heeft bijv. een ORP-waarde tot wel +400, flessenwater en ons kraanwater (in Voerendaal) hebben een ORP-waarde tot zo’n +250, groene thee (die bekend staat om zijn anti-oxidanten) heeft een ORP-waarde tot zo’n -100, Kangen water van de SD501 heeft een ORP-waarde tot wel -300 en Kangen water van de K8 heeft zelfs een ORP-waarde tot maar liefst -650! (Dit is gebaseerd op mijn eigen metingen en kan fluctueren, ik laat het je graag live zien in een demonstratie.)

 

Dit is een link naar meer dan 600 wetenschappelijke onderzoeken van positieve effecten van H2 antioxidanten http://www.molecularhydrogeninstitute.com

Micro geclusterd

Kangen water is door het ionisatieproces micro geclusterd: het bestaat uit clusters van 6 moleculen (hexagonaal) i.p.v. de gebruikelijke clusters van 15-20 moleculen (niet-hexagonaal) van kraanwater. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker door het lichaam opgenomen, worden de nodige voedingsstoffen veel gemakkelijker aangevoerd en worden de schadelijke gif- en afvalstoffen veel gemakkelijker afgevoerd. Het gevolg is meer energie en een verbeterde waterhuishouding. Bijzonder om te weten is dat het lichaamswater van een pasgeboren baby voor 100% uit hexagonaal water bestaat. (Bron: Dr. Mu Shik Jhon, 30 onderscheidingen waaronder het Grand Science Award en het Presidential Award of Science, deze laatste is de hoogst mogelijke medische onderscheiding in Korea).

Kangen Water Ph waarde kaart Sharana Zuid Limburg

Medisch apparaat

Kangen water is in Japan goedgekeurd door 6500 artsen en wordt daar in meer dan 250 ziekenhuizen gebruikt voor het behandelen van patiënten met acute en chronische aandoeningen. De apparaten van Enagic zijn de enige die in Japan zijn goedgekeurd als zijnde medisch apparaat en zijn daar tevens erkend door het Ministerie van Volksgezondheid en de Japanse Associatie voor Preventieve Geneeskunde. De ionisatie-platen in de apparaten van Enagic zijn van titanium bedekt met een platinum omhulsel en zijn de enige die het label “medical grade” hebben gekregen. In vergelijkbare apparaten van andere merken zijn de platen niet van medische kwaliteit en bestaat het risico dat de gebruikte metalen in het drinkwater terecht komen. In Japan hebben nu al meer dan 400.000 gezinnen een Kangen water apparaat aangeschaft in de laatste 40 jaar en laat Japan nu net degene zijn die op nummer 1 staan in de lijst met landen met de langste levensverwachting (meer dan 83 jaar oud).

De apparaten van Enagic hebben de nodige kwaliteitscertificaten zoals ISO 9001, ISO 14001 en de Gold Seal Certification van de Water Quality Association.
Enagic Kangen Water Certificaten Sharana Voerendaal
Het National Institute of Health heeft een wetenschappelijke studie uitgevoerd waaruit het volgende is gebleken:
Gedurende een periode van 8 weken waterstofrijk water innemen heeft geresulteerd in een toename van 39% van het antioxidante enzym superoxidedismutase en een afname van 43% van thiobarbiturinezuur reactieve substanties (zuur) in de urine. Verder lieten proefpersonen een toename van 8% zien van hoge dichtheid lipoproteïne cholesterol (positieve cholesterol) en een afname van 13% van het totale cholesterol (slechte cholesterol) vanaf de nulmeting tot na 4 weken.

Algemene voordelen van Kangen Water zijn:

  • veel meer energie hebben

  • een gifvrij leven leiden

  • preventie van en ondersteuning bij ziekten

  • een optimale gezondheid

  • volledige hydratatie

  • ecologisch verantwoord

  • makkelijker afvallen

  • verbeterde sportprestaties

  • geldbesparing op lange termijn

  • jeugdige schoonheid

Kangen Water kan een uitstekende ondersteuning bieden bij de volgende klachten/ziekten:

artritis, astma, artrose, blaasontsteking, botontkalking, candida, carpaal tunnel syndroom, 
chronische vermoeidheid, constipatie, COPD, depressie, diabetes type 2, droge kloven,
dystrofie, fibromyalgie, gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, kanker, laag energie niveau
longemfyseem, maagklachten, oedeem, psoriasis, slapeloosheid, sneller herstel en
minder spierpijn na het sporten, tinnitus, de ziekte van Crohn en de ziekte van Lyme.


Aanbevolen (e-)boeken:
Niet al het water is hetzelfde
 (klik op de titel om het gratis te lezen)

Change your water, change your life - Dr. Dave Carpenter

Confessions of a skeptical physician - Tim McKnight M.D.

Het Actief Water boek - Rinno Heidstra
Water het goedkoopste medicijn (Je bent niet ziek, je hebt dorst!) - Dr. F. Batmanghelidj

Killing Cancer Not People - Robert G. Wright (met name hoofdstuk 6)

De boodschap van water - Dr. Masaru Emoto

Lees hier wat artsen over Kangen Water zeggen (Engelstalig).

In de eerste video hieronder zijn verschillende (tand)artsen aan het woord over Kangen Water.
In de tweede video is een arts aan het woord over de oorzaak van verschillende (psychische) gezondheidsklachten en ziekten en het effect van Kangen Water. 
In de derde video zie je een demonstratie waarin enkele testen met verschillende soorten water en frisdrank worden gedaan.
In de vierde video legt een arts uit hoe Kangen Water werkt en wat zijn persoonlijke ervaringen ermee zijn.

Kangen water smaakt heel zacht en voelt heel licht: je krijgt er geen vol gevoel van en het valt niet zo zwaar.
Zelfs tijdens (intensief) sporten kun je met gemak een grote hoeveelheid ervan drinken zonder een vol of klotsend gevoel in je buik ervan te krijgen, terwijl dit met ander water vaak helemaal niet prettig voelt. Mensen die moeite hebben met water drinken door bijv. een maagverkleining zullen merken dat ze dit water wel gemakkelijk kunnen drinken.

Omdat Kangen water zo licht is kom je veel gemakkelijker aan de dagelijkse hoeveelheid water die je moet drinken om het vocht dat je via uitademing, transpiratie en urine verliest weer aan te vullen.

De eerste periode dat je Kangen water drinkt is de kans groot dat je ontgiftingsverschijnselen ervaart (detox).
Dit kan even vervelend zijn maar is eigenlijk een heel goed teken: je lichaam heeft eindelijk een mogelijkheid om alle gif- en afvalstoffen kwijt te kunnen. Je kunt dit ervaren door klachten zoals bijv. misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, veel plassen, constipatie en diarree. Deze klachten zijn van tijdelijke aard.

 

Een Kangen water apparaat maakt niet alleen maar drinkwater.

Er zijn maar liefst 5 verschillende soorten water die je met een Kangen water apparaat kunt maken. 
Deze soorten water zijn geschikt voor heel veel verschillende toepassingen, zoals bijv. het verwijderen van pesticiden van groente en fruit, koken, koffie en thee, vetvlekken en kalk verwijderen, poetsen en desinfecteren, het behandelen van diverse huidaandoeningen (zoals bijv. eczeem, schimmels en insectenbeten), bij tandvleesproblemen, als skin tonic, skin toner en moisturizer en het streeploos reinigen van glas. Voor een uitgebreide beschrijving over het gebruik van Kangen Water klik je hier

Enagic Kangen Water Sharana Voerendaal

Sharana, Healing, Reading & Coaching 
is officieel Enagic Kangen Water distributeur.


Je kunt ervoor kiezen om Kangen water te kopen

of om zelf te investeren in een Enagic apparaat zodat je altijd
kunt genieten van vers Kangen Water uit je eigen kraan.

Wil je niet steeds de deur uit hoeven om zakken water te halen,

maar wil je het water in je eigen huis lekker vers uit de kraan proberen?
Dan kun je er ook voor kiezen om het ultieme thuismodel
van Enagic, de Leveluk SD501 bij Sharana te huren
voor een periode van 3 weken.
Besluit je vervolgens zelf een Kangen Water apparaat

aan te schaffen, dan krijg je het betaalde huurgeld terug!


Zou jij graag een Enagic apparaat aan willen schaffen,
maar is het bedrag te groot om ineens te betalen?
Dan kun je hem ook in termijnen betalen
met een afbetalingsregeling.


Neem contact met ons op voor meer informatie

of een gratis Kangen Water presentatie.

Enagic bestaat al 45 jaar.
Een Kangen Water apparaat is een investering
in de gezondheid van jou en je familie.
Deze apparaten gaan met gemak 25 jaar mee
dus omgerekend kost het zelfs minder per dag
dan het drinken van flessenwater
maar is het wel veel beter voor je lichaam.

PRIJSWIJZIGINGEN VAN ENAGIC VOORBEHOUDEN!

Recensie ervaring gratis Kangen Water Sharana Voerendaal Zuid Limburg
Recensie ervaring gratis Kangen Water Sharana Voerendaal Zuid Limburg

Onderhoud 
Enagic Kangen Water apparaten bevatten geen bewegende delen en gaan
met gemak 25 jaar mee, maar er zijn heel veel mensen die er al veel langer plezier van hebben. Voor een lange levensduur dient het apparaat eens per 2 weken
te worden schoongemaakt en dient het filter eens per jaar 
(of na 6.000 liter) te worden vervangen. 
Om de 2-3 jaar stuur of breng je het apparaat naar Enagic Europe
in Düsseldorf voor een grondige reiniging.
Het apparaat is dan weer als nieuw!
De apparaten hebben (afhankelijk van het model) een fabrieksgarantie van
3-5 jaar en onderdelen zijn los te bestellen.

Gratis Enagic Kangen Water Sharana Zuid Limburg
Enagic Kangen Water Distributeur Sharana Voerendal Zuid Limburg

Gratis Kangen Water demonstraties kunnen ook op locatie gegeven worden.

Dit is al mogelijk vanaf 1 persoon in de volgende plaatsen:

Benzenrade, Heerlen, Heerlerbaan, Heerlerheide, Heksenberg, Hoensbroek, Huls, Hulsberg, Imstenrade, Kathagen, Klimmen,
Kunrade, Mariarade, Mingersberg, Molenberg, Nuth, Parkstad, Ransdaal, Schaesberg, Schin op Geul, Swier, Terworm, Treebeek,
Trintelen, Ubachsberg, Valkenburg, Voerendaal, Vrank, Walem, Welten, Wijnandsrade en Winthagen.

Voor meerdere personen is dit ook mogelijk in de volgende plaatsen:

Aalbeek, Abdissenbosch, Baaks-Sweijer, Baneheide, Bleijerheide, Bocholtz, Brunssum, Chevremont, Eygelshoven, Eys, Gulpen, Heilust,
Kaalheide, Kaffeberg, Kerkrade, Landgraaf, Locht, Merkelbeek, Nijswiller, Oirsbeek, Rimburg, Rumpen, Scheulder, Schimmert, Schinnen,
Sibbe, Simpelveld, Spaubeek, Thull, Wahlwiller, Waubach, Wijlre, Wittem en Zandberg.

bottom of page