Young Living etherische oliën

Etherische oliën (ook wel essentiële oliën of aromatische oliën) zijn een weldaad voor lichaam en geest. Ze hebben een gunstige invloed op de gezondheid en activeren het afweersysteem. Ze worden op natuurlijke wijze gewonnen uit de bloemen, bladeren, stammen of wortels van heilzame aromatische planten. Het toepassen van etherische oliën wordt ook
wel aromatherapie genoemd. Er verschijnen steeds meer studies die de helende werking van etherische oliën ondersteunen.
Etherische oliën zijn van nature antibacterieel, antischimmel, antivirus en antiparasitair. Ook hebben ze reinigende eigenschappen en bouwen ze de cellen van het lichaam weer op en brengen ze deze weer in balans en ze detoxen het bloed en de cellen in ons lichaam. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om huid- en luchtwegklachten te verminderen, ontstekingen te bestrijden en ze verlichten stress, onrust en slapeloosheid. Sommige oliën kunnen dus worden toegepast bij lichamelijke klachten, terwijl andere oliën juist kunnen worden toegepast bij psychische/emotionele klachten. De oliën kunnen gebruikt worden in bad, in een ruimte d.m.v. een diffuser of door te stomen (vul een grote kom voor iets meer dan de helft met net niet kokend water, voeg daar 2 druppels Tea Tree olie en 2 druppels Eucalyptus aan toe, hang een handdoek over het hoofd en inhaleer de damp gedurende 15-20 minuten). De hersenen communiceren met de geurreceptoren in onze neus en zo werkt de geur op onze emoties en herinneringen. Ook op de huid kan aromatherapie worden toegepast, bijvoorbeeld in de vorm van massage. Dit heeft een werking op verschillende niveaus: de massage zelf, de geur van de olie wordt geroken en verwerkt in onze hersenen en de huid neemt de olie op in het lichaam. Het lichaam neemt de etherische oliën het snelst op (binnen 20 seconden!) als je ze onder je voeten smeert, doordat de poriën daar groter zijn. De olie wordt niet alleen opgenomen op de plek waar je hem smeert, maar verspreidt zich door het hele lichaam. 

 
Etherische oliën van Young Living hebben
en gegarandeerde kwaliteit.
Deze natuurlijke gezondheidsproducten
bevorderen de balans tussen lichaam en geest.

 
De Young Living Seed to Seal kwaliteitsbelofte is al 25 jaar lang onze belofte aan jou en geeft ons rentmeesterschap van de aarde weer. We weten dat je alleen de beste producten - producten zonder schadelijke ingrediënten - voor jezelf en je gezin wilt gebruiken. De Seed to Seal kwaliteitsbelofte is onze belofte aan jou, de aarde en onszelf. Het is een belofte dat Young Living altijd de beste producten levert.

Seed to Seal en de drie pilaren - inkoop, wetenschap en standaard - worden nageleefd in ieder onderdeel van het productieproces op onze eigen boerderijen en partnerboerderijen. Seed to Seal maakt onderdeel uit van onze strenge testen zodat we zeker weten dat iedereen kan profiteren en genieten van de meest zuivere etherische oliën. Seed to Seal is de basis van alles wat we doen. Iets anders is simpelweg niet goed genoeg.
Alle oliën zijn in een roller van 5 ml voor 9,99 euro met een basis van zoete amandelolie van Jacob Hooy.
Dit is een huidvriendelijke niet vluchtige, bleekgele, nagenoeg reukloze en dun vloeibare olie, bereid door koude persing uit
de fijngemaakte zoete amandel. Deze olie is geschikt voor dagelijks gebruik, vooral voor de droge en gevoelige huid.
Gebruik van etherische oliën:
Een etherische olie dient altijd verdund te worden (met uitzondering van Lavendel en Tea Tree).
Gebruik in een diffuser: 3 druppels per 100 ml water.
Gebruik in massageolie: normaal is de verhouding ongeveer 2% op een basisolie.
Gebruik je maar heel weinig massageolie, neem dan 3% etherische olie op een basisolie voor een juiste werking.
Gebruik je echter heel veel massageolie, neem dan 1% etherische olie op een basisolie om overdosering te vermijden.
Per 100 ml basisolie is de verhouding als volgt:
1% = 20 druppels (= 1 ml)
2% = 40 druppels (= 2 ml)
3% = 60 druppels (= 3 ml).
Voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar en bij een oude tere huid mogen slechts de helft van het gegeven aantal druppels worden gebruikt.
Voor de huidverzorging/massage van een baby/kind van 0-2 jaar kan een mengsel worden gebruikt van 1 druppel lavendel olie in 20 ml amandelolie.
Alle etherische oliën hebben hun eigen werking, zo helpt Lavendel u bijvoorbeeld ontspannen, Pepermunt en Rozemarijn houden u wakker en Tea Tree of Citroen maken verstopte holten weer open.

Enkele voorbeelden van het gebruik van etherische oliën:
2 druppels Tea Tree- of Lavendelolie op een wattenschijfje bij snij-, schaaf- en brandwondjes.
100 ml water met 15 druppels Citroen- en 10 druppels Pepermuntolie in een fles met verstuiver verdrijft nare luchtjes.
Iemand die verkouden is heeft baat bij 3 druppels Tea Tree- en 3 druppels Citroenolie in een diffuser.
Blijf alert tijdens lange autoritten door 3 druppels Rozemarijn- en 3 druppels Pepermuntolie op een tissue te sprenkelen
en de geur vervolgens te inhaleren.
3 druppels Lavendel- en 3 druppels Sinaasappelolie in een diffuser werken rustgevend voor in de kinderkamer (zet de diffuser minstens 10 min. voordat uw kind naar bed gaat aan zodat de geur al door de kamer verspreid is wanneer
hij/zij gaat slapen).
Meng 5 druppels Tea Tree- en 5 druppels Rozemarijnolie met 20 ml ongeparfumeerde shampoo en was daar vervolgens
uw haar mee om roos te bestrijden.
Masseer voorhoofd en nek met 3 druppels Lavendel- en 2 druppels Pepermuntolie in 10 ml basisolie ter verlichting van hoofdpijn of verdamp 3 druppels Citroen- en 2 druppels Pepermuntolie om het hoofd leeg te maken.
Gebruik 3 druppels Rozemarijn- en 3 druppels pepermuntolie in een diffuser om de geest op te peppen.
Stoom 's ochtends en 's avonds met 3 druppels Tea Tree- en 2 druppels Eucalyptusolie om beter te kunnen ademen bij verkoudheid en griep, met dezelfde combinatie oliën en 10 ml basisolie kun je ook de borst insmeren.
Om virussen en bacteriën te bestrijden smeer je Thieves onder je voetzolenVoor
betere concentratie (tijdens het studeren) gebruikt u 3 druppels Rozemarijn- en 3 druppels Citroenolie in een diffuser.
Bij slapeloosheid gebruikt u 1 druppel Lavendelolie onder beide voeten of 3 druppels Lavendel- en 3 druppels Sinaasappelolie in een diffuser.
Bij angst- en paniekaanvallen voegt u 3 druppels Lavendel- en 2 druppels Ylang Ylang olie aan het badwater toe: 
meng voor een ontspannende nek- en schoudermassage dezelfde combinatie oliën met 10 ml basisolie.
Masseer dagelijks krachtig met een massageolie met Jeneverbes om een slechte bloedsomloop in de benen te helpen verbeteren.
Verlicht stress en onrust door 3 druppels Wierook (Frankincense)- en 3 druppels Bergamotolie in een diffuser te gebruiken.

 
Etherische oliën werken nog krachtiger wanneer zij gecombineerd worden met edelstenen.
Wij hebben om deze reden dan ook edelsteenrollers met of zonder vulling in het assortiment opgenomen.
Er zijn ongelofelijk veel manieren om edelstenen en etherische oliën te combineren.
Om je een beetje op weg te helpen, staan onderaan deze pagina enkele voorbeelden van het gebruik van etherische oliën gecombineerd met edelstenen.
Bergamot, Grapefruit, Sinaasappel, Citroen, Limoen en Mandarijn etherische oliën bevatten een ingrediënt dat in de zon huid-allergische reacties kan veroorzaken. Mijdt daarom UV-straling/zonlicht de eerste 12 uur na het aanbrengen van/masseren met een mengsel dat een van deze oliën bevat.
Let op: Etherische oliën kunnen u ondersteunen, maar zijn geen geneesmiddel!

Amethist: Een goede basissteen. Helpt met heling en met vertrouwen. Kan worden gebruikt voor bescherming en balans. Goed te combineren met: Lavendel, Sandelhout, Cypres, Kruidnagel en Wierook (Frankincense).

Aventurijn (groen): Ook wel bekend als "de steen van de kans". Helpt met energieën uitlijnen en met innerlijke harmonie.
Goed te combineren met: Munt, Bergamot, Kaneel en Neroli.

Bergkristal: De ultieme genezer. Geeft herlderheid, kalmte, energie en harmonie. Goed te combineren met de meeste oliën.

Fluoriet: Wordt gebruikt voor het reinigen van de aura, bewustzijn, intellect, bescherming en waarheid. Goed te combineren met Lavendel.

Lapis Lazuli: Stimuleert het verlangen naar kennis, wijsheid, intuïtie en een goed beoordelingsvermogen. Goed te combineren met Vuren, Limoen, Basilicum, Wierook (Frankincense), pepermunt en Jasmijn.

Obsidiaan (zwart): Ook wel bekend als "de steen van de waarheid". Wordt gebruikt voor het verwijderen van negatieve energie, integriteit, eerlijkheid, bescherming en gronding. Goed te combineren met: Patchouli, Zwarte Peper, Vetiver 
en oliën van bomen zoals Spar, Cypres en Vuren.

Rode Jaspis: Is een steen om energieën te stabiliseren en balanceren. Goed te combineren met: Lavendel, Sandelhout, Cypres, Kruidnagel en Wierook (Frankincense).

Rozenkwarts: Ook wel bekend als "de liefdes- en relatiesteen". Goed te combineren met: Lavendel, Jasmijn, Rozen,
Ylang Ylang, Kruidnagel, Wierook (Frankincense), Sandelhout en Cypres
.


Sodaliet: Bevordert communicatie, waarheid, integriteit en intuïtie. Goed te combineren met: Eucalyptus, Basilicum, Cypres, Pepermunt, Bergamot en Koriander.

Tijgeroog: Een echte "feel good" steen. Brengt passie en fysieke kracht. Een steen voor geluk, het oplossen van problemen, focus, rijkdom en moed. Goed te combineren met: Bergamot, Sinaasappel, Kruidnagel, Venkel en Gember.

Edelstenen & Etherische Oliën combineren

Sharana
Teggert 54, 6367XN Voerendaal
Tel. 045-785 30 14 / Gsm 06-24 953 539

Email info@sharana.nl

KvK nr. 69394415 / BTW-id NL001814213B69

IBAN NL 94 KNAB 0259 0775 50

Sharana is aangesloten bij Reiki Vereniging Cirkel Registratienummer M18/0961

Let op: alle aangeboden diensten en producten op deze website zijn een aanvulling op en geen vervanging van de reguliere geneeswijze. Raadpleeg bij twijfel altijd de behandelend arts!

Aangesloten bij:

thumbnail_image0 (1).jpg
thumbnail_image0.jpg

Als erkend alternatief therapeut is Sharana volgens de wet WKKGZ
aangesloten bij het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten, bij het BAT Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor alternatieve therapeuten 
en bij het GAT Geschillen Alternatieve Therapeuten.


Sharana is officieel distributeur van Healy, Enagic Kangen Water & Young Living EO.
 

Sharana is ook te vinden op Social Media.

Officieel distributeur van:

Healy Frequentietherapie en Bioresonantie Sharana Voerendaal Zuid Limburg
Enagic Kangen Water Sharana Voerendaal Zuid Limburg

© 2017-2020 Sharana

voor het laatst bijgewerkt op 10-10-2020

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Yelp Social Icon